Menu
Quality Coast en Blauwe vlag

Quality Coast en Blauwe vlag

Op 10 oktober 2016 kreeg Hoek van Holland wederom het bericht in de ‘Sustainable global destination top 100′ vermeld te staan.

Hoek van Holland mag ook de komende twee jaar het keurmerk Quality Coast voeren.
Ook op 10 oktober 2016 klom Hoek van Holland omhoog en nam op de ‘Dag van de Duurzaamheid’ een Zilveren Quality Coast Award in ontvangst. Ten opzichte van de Bronzen award uit 2014 was er duidelijk werk gemaakt van het ‘vergroenen’ van de omgeving, het ontwikkelen van duurzame bereikbaarheid en geeft het ‘Programma Duurzaam’ van de gemeente Rotterdam een duidelijk kader voor initiatieven.
Meer informatie http://hoekvanholland.nl/strand/blauwe-vlag/ en www.qualitycoast.info

Daarnaast heeft het strand van Hoek van Holland in 2016 voor het zevende achtereenvolgende jaar de Blauwe Vlag toegekend gekregen. logo Blauwe Vlag
Het kwaliteits- en duurzaamheids keurmerk voor jachthavens en stranden. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale organisatie.

Het strand was reeds in het bezit van een vier sterren plaquette van de Stichting Nederland Schoon, dat staat voor een zeer schoon strand.