Menu
De Hoek in Zicht: Het slopen van schepen en ongewenste beestjes in ballastwater

De Hoek in Zicht: Het slopen van schepen en ongewenste beestjes in ballastwater

Kaart wordt geladen...

Datum / Tijd
02 maart 2017

Locatie
Bibliotheek Hoek van Holland

Categorie


De Hoek in Zicht: Het slopen van schepen en ongewenste beestjes in ballastwater

De Hoekse bibliotheek start vanaf donderdag 2 maart met de serie “De Hoek in Zicht”. Tijdens deze ochtenden komt er van alles aan bod wat voor de inwoners van De Hoek interessant kan zijn. De eerste bijeenkomst betreft een presentatie over Het slopen van schepen en ongewenste beestjes in ballastwater.

Schepen worden onder mensonterende omstandigheden gesloopt op de stranden van India, Bangladesh en Pakistan. De Hong Kong Conventie moet daar verandering in gaan brengen door een zodanige aanpak dat sprake is van veilig milieuverantwoord recyclen van schepen.

In ballasttanks reizen allerlei soorten organismen mee, waarmee schepen overlevingsaquaria zijn voor ‘strangers’. Doordat deze organismen zich daardoor in andere zeeën wisten te vestigen, zijn in meerdere kustgebieden ecosystemen verstoord geraakt met grote economische schade tot gevolg.

De presentatie wordt gegeven door Bert Kruk en Cees de Keijzer. Bert Kruk was jarenlang in dienst van het Havenbedrijf Rotterdam en heeft in meer dan 70 landen gewerkt op het gebied van havens en maritiem transport. Op dit moment werkt hij als Port consultant bij de World Bank. Cees de Keijzer is 56 jaar actief in scheepvaart- en havenzaken, waarvan 26 jaar voor het Havenbedrijf Rotterdam.

Toegang gratis maar reserveer een ticket via de balie van de bibliotheek of de website: www.bibliotheek.rotterdam.nl

De tweede editie van De Hoek in Zicht vindt plaats op 4 mei