Menu

Race of the Classics

Kaart onbeschikbaar

Datum / Tijd
02 april 2018

Categorie


In het voorjaar is de Race of the Classics een wedstrijd voor studenten op klassieke zeilschepen. Sinds enkele jaren vertrekt de vloot vanuit de Veerhaven te Rotterdam en passeert Hoek van Holland op weg naar de eerste bestemming. Informatie over o.a. de route op de site van de organisatie http://www.rotc.nl/wp/

Verwachte passeertijd Hoek van Holland: eind van de middag. Van het moment dat het startschot heeft geklonken en de schepen koers hebben gezet richting de Noordzee is de Rees 2018 begonnen! Vanaf dat moment wordt er gestreden om verschillende prijzen zoals de Challenge Cup en het Gouden Kompas. Afhankelijk van het weer worden wedstrijden gevaren voor de Nederlandse kust of wordt Engeland bereikt. Tijdens de week zullen er ook nog verschillende feesten en activiteiten plaatsvinden op de kade.

Alle ontwikkelingen tijdens de wedstrijdweek kunnen op de voet worden gevolgd via Facebook, instagram, rotc.nl en twitter. Daarnaast zullen er trackers aan boord zijn van elk schip, waardoor de schepen ook kunnen worden gevolgd tijdens de wedstrijden.

De Race of the Classics bestaat uit twee edities: sinds 1989 in april voor studenten verbonden aan een hogeschool of universiteit en sinds 2006 in oktober voor Young Professionals werkzaam bij toonaangevende (inter)nationale bedrijven.