Menu
Struintocht door de duinen

Struintocht door de duinen

Kaart wordt geladen...

Datum / Tijd
14 april 2018
13:00 - 15:00

Locatie
de Zeetoren

Categorie


Op zaterdag 14 april organiseren de ‘Vrienden van de Zeetoren een duinwandeling in de ‘ Van Dixhoorn driehoek’, een duingebied bij Hoek van Holland met een rijke flora en fauna. Tijdens de zogenaamde struintocht neemt een ervaren gids de wandelaars mee naar plekken waar maar weinig mensen komen, maar waar wel zeldzame planten groeien.

Door de late vorstperiode loopt het voorjaar wat achter. Door de hoge temperaturen van de afgelopen week is de natuur echter bezig aan een inhaalslag. De meeste bomen en struiken zitten al volop in het blad,de wilg, de vlier en de hulst staan in bloei en de kikkers en padden hebben hun eitjes afgezet. De kikkervisjes zwemmen al vrolijk rond. De jonge blaadjes van de Balsempopulier verspreiden een heerlijke geur, die lijkt op bodylotion, kortom er is al veel te beleven.

De wandeling begint om 13.00 uur bij de Zeetoren, Helmweg 7, Hoek van Holland en duurt ongeveer twee uur. Aanmelden kan via vriendenzeetoren@gmail.com of voor aanvang van de wandeling bij de gids. Volwassenen betalen €2,50, kinderen t/m 12 jaar één euro.