Menu

Hoek van Holland

Hoek van Holland is een bijzondere kustplaats. Menig toerist weet de weg naar Hoek van Holland te vinden. De ligging is dan ook uniek: aan de uitgestrekte Noordzeekust én aan het begin van de Nieuwe Waterweg – de poort naar Rotterdam – waar een regelmatige stroom imposante zeeschepen koers zet naar de Rotterdamse haven. Hoek van Holland grenst niet alleen aan zee, maar ook aan het bedrijvige Westland met zijn vele kassen.Weer of geen weer, Hoek van Holland is altijd gezellig. Als de zon schijnt zijn het heerlijke strand en de wandelpier ‘the places to be’, maar ook als het weer niet meezit is er van verveling geen sprake, want er zijn vele musea. Onder andere het informatieve Reddingsmuseum Jan Lels en het swingende Museum RockArt, dat de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek vertelt.

Het strand, de duinen en de zee zijn uitgelezen plaatsen voor allerlei activiteiten. Fietsers hebben vele kilometers comfortabele fietspaden tot hun beschikking en wandelaars kunnen door de duinen en over het strand zwerven. En waar is het beter (kite)surfen, kajakken, beach-volleyballen of beach-voetballen dan in Hoek van Holland.

Het leent zich uitstekend voor een aantrekkelijk dagje uit, een weekendje tussendoor, en een actieve of ontspannen vakantie. Want in Hoek van Holland vindt u zowel rust als een bruisend uitgaansleven, en naast uitgestrekte natuur óók boeiende cultuur.