Menu
Excursies krijgsgeschiedenis Vinetaduin

Excursies krijgsgeschiedenis Vinetaduin

Stap terug in de tijd met de excursies door het Vinetaduin.

Het Vinetaduin herbergt een uniek rijksmonument bestaande uit een combinatie van vier lagen krijgsgeschiedenis uit de 20e eeuw. Midden in het beschermde natuurgebied liggen Nederlandse kazematten uit de Eerste Wereldoorlog, een Nederlandse kustbatterij uit het Interbellum, een Duitse kustbatterij uit de Tweede Wereldoorlog en een Amerikaans communicatiestation uit de Koude Oorlog. Tijdens de excursies nemen gidsen je zowel boven- als ondergronds mee terug in de tijd en maken de tastbare geschiedenis beleefbaar.

De tand des tijds en de natuurontwikkeling is van grote invloed geweest op het erfgoed en juist die vergankelijkheid laten we graag zien. Eikenbomen schuilen nu in een loopgraaf tegen de zoute zeelucht, vleermuizen overwinteren in de scheuren van het 450 meter lange gangenstelsel en de meterslange wortels van helmgras glippen naar binnen door kieren in het beton. Deze excursie slaat een bijzondere brug tussen de natuur- en erfgoedwaarden die het Vinetaduin rijk zijn.

Kortom, de excursies bieden een unieke kans om dit normaal gesproken niet toegankelijke duingebied te bezoeken.

Parkeren
De excursies starten ter hoogte van Strandweg 25 in Hoek van Holland. Parkeren kan aan de Strandweg in Hoek van Holland.

Niet geschikt voor mindervaliden
Deze excursies zijn niet geschikt voor mindervaliden.

Wandelen
Dit natuurgebied is normaal gesproken afgesloten voor publiek.

Let op je kleding
Trek stevige schoenen en gepaste kleding aan of neem extra kleding mee. In het gangenstelsel en de bunkers is de temperatuur een stuk lager dan buiten.

Kijk voor alle data, reserveringen en overige informatie op Zuid Hollands Landschap!

Foto PdK Vinetaduin gangenstelsel