Menu
Rotterdam Beach

Rotterdam Beach

Het strand van Hoek van Holland is 250 meter breed en 3,5 kilometer lang. Erachter liggen de duinen met hun vrij toegankelijke fiets- en wandelpaden. De typische duinflora ziet u het beste tijdens een stevige wandel- of fietstocht. De kans bestaat dat u onderweg een konijn spot of zelfs een vos. Het beste rustpunt om de verrekijker te voorschijn te halen, te lunchen of lekker uit te rusten zijn de picknicktafels die op mooie plekken langs de paden zijn neergezet.

Het strand van Hoek van Holland is opgedeeld in drie concentratiepunten:

Het ‘grote’ strand: het zuidelijke deel, Badweg/Zeekant waar de faciliteiten speciaal op de toerist gericht zijn. Want hier vindt u een groot aantal gezellige strandpaviljoens en uitstekende restaurants, en hier worden ook de muzikale evenementen gehouden. Alle faciliteiten voor een heerlijke stranddag zijn aanwezig: douches, toiletten, parkeergelegenheid, de speciale strandrolstoelen, speelgelegenheid voor de kinderen, trampolines, de EHBO-post en de strandwacht.

Het ‘Hoekse’ strand, slag Rechtestraat richt zich op watersporters uit de regio. Ook hier zijn een paar uitstekende strandpaviljoens, douches, toiletten, een fietsenstalling en het hoofdkwartier van de strandwacht. Op het strand kunt u volleyballen of disc-golven en aan de vloedlijn korren of skimboarden. De afgelopen jaren is de groep surfers enorm gegroeid, want de golven die op het strand bij de surfschool (www.desurfschool.nl enkiteboardshop.com)

breken zijn prima surfgolven. De lokale surfers, die tot de beste surfers van de Benelux behoren, komen immers niet voor niets graag naar deze plek.
Ook Windsurfvereniging Hoek van Holland zit op dit stuk strand. De vereniging heeft ruim 150 leden die fanatiek windsurfen, kitesurfen en golfsurfen. Zodra de omstandigheden het
toelaten, staan zij te trappelen om het water op te kunnen te gaan. Recentelijk is de accommodatie, die bestaat uit een stalling van materiaal en een kleedkamer met douches en toiletten, volledig vernieuwd. Het is de enige surfclub van Nederland waar het surfmateriaal het hele jaar door aan zee gestald kan worden www.wshvh.nl.

Dit stuk zee leent zich ook uitstekend voor brandingkajakken: surfen op de golven van de Noordzee en intussen ook nog gekke trucs uithalen met de kajak! In tegenstelling tot de zeekanovaarder gaat de brandingkajakken niet ver de zee op, maar blijft dicht bij het strand in de branding. Het lijkt dus een beetje op wildwaterkajakken, met dezelfde soort kajak en dezelfde actie voor iedereen die van een uitdaging houdt of het gewoon eens wil proberen. Zie www.vloedkanosport.nl

Het noordelijke deel, tot aan ‘s Gravenzande.

Een deel van dit strand is speciaal bedoeld voor naturisten (tussen strandpaal 116 en 117)