Menu

Rijnfietsroute

CH_Oberalppass Rijnroute

De Rijnfietsroute (Eurovelo 15) is één van de meest populaire internationale fietsroutes. De route begint bij de bron van de Rijn in Zwitserland en voert via Duitsland en Frankrijk tot hier in Hoek van Holland bij de monding in de Noordzee. Onderweg ervaar je de rijke geschiedenis van Europa, de culinaire specialiteiten en het gevarieerde landschap. De EV15 gaat door de valleien van de Zwitserse Alpen, stroomafwaarts via Schaffhausen naar het drielanden punt bij Basel. De route doorkruist dan de Elzas, en het Duitse wijngebied langs de legendarische rots Lorelei. De vlakke Nederlandse Rijndelta vormt het prachtige sluitstuk van deze 1230 km lange route.

Rijnroute aanduidingDe Rijnfietsroute is in beide richtingen bewegwijzerd en overal herkenbaar aan het EV15 beeldmerk.

Het Nederlandse gedeelte van de Rijnfietsroute loopt tussen Millingen en Hoek van Holland. De route is hier opgebouwd uit verschillende delen van LF-routes.
LF-routes vormen een wijd vertakt landelijk netwerk van ruim 4.500 km. Ze worden ook vaak aangeduid als Lange Fietsroutes of Lange Afstand Fietstochten en zijn erg geschikt voor trektochten of fietsvakanties. Je kunt een afzonderlijke LF-route in z’n geheel volgen. Maar je kunt op basis van het netwerk naar eigen inzicht ook een lange fietstocht op maat samenstellen.

Kijk voor meer informatie over de Rijnroute op www.rijnfietsroute.eu en voor meer informatie over de LF routes op www.nederlandfietsland.nl

Certificaat website Van plan deze route te gaan fietsen?
Vergeet dan niet de mooiste foto’s, bijvoorbeeld van de vuurtoren bij de Oberalppas te uploaden naar de facebookpagina van VVV Hoek van Holland. Als herinnering aan deze prestatie kun je een certificaat van de Rijnfietsroute afhalen bij VVV Hoek van Holland.