Menu

Maeslantkering

Maeslantkering sluiting site

Bij Hoek van Holland liggen twee gigantische deuren langs de Nieuwe Waterweg. Dit is de Maeslantkering; de grootste beweegbare stormvloedkering en de grootste robot ter wereld. Bij stormvloeden vanuit zee sluit de Maeslantkering de Nieuwe Waterweg af en beschermt daarmee 1,5 miljoen mensen tegen overstromingen. Naast de Maeslantkering ligt het Keringhuis. Hier kunt u alles te weten komen over de Maeslantkering, hoog water en de maatregelen die nodig zijn om Zuid-Holland tegen overstromingen te beschermen. Ook kunt u onder begeleiding van een gids een wandeling langs de kering maken.

U kunt het nieuwe Watervertelplein bezoeken. Hier laat u het zelf stormen, gieten van de regen of zet u een brandende zon aan de hemel. Wat is er in de toekomst nodig om Zuid-Holland tegen overstromingen te beschermen? Waar halen we in droge zomers voldoende zoet water? Het Watervertelplein geeft antwoord op deze en andere vragen en maakt u bekend met de actuele ontwikkelingen in Zuid-Holland binnen het Nationaal Deltaprogramma. Buiten op de waterspeelplaats kan iedereen met zandzakken en pompen aan de slag om het land droog te houden.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water bij de Maeslantkering
Het Keringhuis is elke dag te bezoeken. Tijdens de vakanties worden er kinderactiviteiten georganiseerd met het thema water. Het Keringhuis verzorgt het hele jaar door in de weekenden en tijdens vakanties instaprondleidingen voor individuele bezoekers. Daarnaast zijn er op afspraak op alle dagen groepsrondleidingen. In het Keringhuis is een restaurant gevestigd met een prachtig uitzicht op de Maeslantkering en de Nieuwe Waterweg. Er is een eigen aanlegsteiger waar u per boot kunt arriveren. Daarnaast zijn er diverse arrangementen mogelijk.

In het Keringhuis, Publiekscentrum Water participeren Rijkswaterstaat, de provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland.

Adres:
Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Maeslantkeringweg 139 Havennummer 882
3151 ZZ Hoek van Holland

Let op: voer bij gebruik van een navigatiesysteem nog Slachthuisweg in.

T: 088 797 06 30
E: info@keringhuis.nl
I: www.keringhuis.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 10.00-16.00 uur
Zaterdag, zon- en feestdagen 11.00-17.00 uur
25 december, 31 december en 1 januari gesloten

Toegang: bezoekers van het Keringhuis van 18 jaar en ouder € 2,- entree. Bij deelname aan een rondleiding is de jaarkaart inbegrepen.
Instaprondleiding € 4,30, kinderen € 2,30