Menu

Wandelingen Hoek van Holland

Hoek van Holland is een prachtig natuurgebied met bossen, duinen, strand en zee, die zich uitstekend lenen voor een verkenning per fiets of te voet. Warm aanbevolen zijn de natuurwandelingen langs de kenmerkende landschappen van Hoek van Holland, zoals het Roomse Duin, de Hoekse Bosjes, het Staelduinsebos, het Vinetaduin en natuurlijk het strand.

Ontdek Hoek van Holland met de smartphone dankzij de Izi Travel app!
Hoek van Holland heeft er een toeristische attractie bij: een digitale tour langs vele Hoekse bezienswaardigheden. De informatie op de digitale tour wordt overgedragen via tekst en beeld. De tour kan volledig worden gelopen, maar ook gedeeltelijk en heeft geen vaste volgorde, de gesproken tekst komt tot leven (door GPS coördinaten) in de buurt van de bezienswaardigheden.

Bij VVV Hoek van Holland zijn twee wandelbrochures verkrijgbaar voor € 1,00 per exemplaar en 1 wandelroute voor € 0,50 per exemplaar (Ommetje Vineta)

‘Historische route Hoek van Holland’ 
Deze afwisselende en boeiende wandeling neemt u mee door het dorp en langs verschillende bezienswaardigheden, zoals het Fort, de Pier, de Loodswoningen en de Troposcatter. De wandeling is 7,5 kilometer.

‘Zeeheldenroute’
Deze route voert u langs tien ANWB-paddenstoelen met een oud zeeheldenverhaal naar de zee. Nog steeds spreken oude verhalen tot de verbeelding. Volg tijdens deze wandeling uw fantasie en vind de zeeheld in uzelf. De gemarkeerde route is 3 kilometer, een rondje vanuit en naar het centrum is circa 6 kilometer.

Ommetje Vineta
Hoek van Holland heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en natuur; die twee komen samen in het het Ommetje Vineta. Deze wandeloute heet zo omdat het Vinetaduin zelf niet kan worden betreden vanwege de kwetsbaarheid van de natuur. Hier komen bijvoorbeeld zandhagedissen en rugstreeppadden voor. De zandhagedis werd als symbool voor deze route gekozen; paaltjes en stickers met het groene logo markeren de 8,5 km lange route.

Overzicht wandelroutes HvH website