Menu

Wandelingen Hoek van Holland

Hoek van Holland is een prachtig natuurgebied met bossen, duinen, strand en zee, die zich uitstekend lenen voor een verkenning per fiets of te voet. Warm aanbevolen zijn de natuurwandelingen langs de kenmerkende landschappen van Hoek van Holland, zoals het Roomse Duin, de Hoekse Bosjes, het Staelduinsebos, het Vinetaduin en natuurlijk het strand.

Een aanrader is een wandeling vanuit het centrum naar de Berghaven, over de Koningin Emmaboulevard naar de Noorderpier. Vanaf de Pier kunt u over ‘de strip’ naar de paviljoens op het strand.

Bij VVV Hoek van Holland zijn twee wandelroutes verkrijgbaar voor € 1,00 per exemplaar.

Historische Route HvH‘Historische route Hoek van Holland’ 
Deze afwisselende en boeiende wandeling neemt u mee door het dorp en langs verschillende bezienswaardigheden, zoals het Fort, de Pier, de Loodswoningen en de Troposcatter. De wandeling is 7,5 kilometer.

Zeeheldenroute HvH‘Zeeheldenroute’
Deze route voert u langs tien ANWB-paddenstoelen met een oud zeeheldenverhaal naar de zee. Nog steeds spreken oude verhalen tot de verbeelding. Volg tijdens deze wandeling uw fantasie en vind de zeeheld in uzelf. De gemarkeerde route is 3 kilometer, een rondje vanuit en naar het centrum is circa 6 kilometer.