Menu
Zilveren Quality Coast Award

Zilveren Quality Coast Award

logo Quality CoastHoek van Holland mag ook de komende twee jaar het keurmerk van Quality Coast voeren.
Op 10 oktober jl. ontving Hoek van Holland, op de ‘Dag van de Duurzaamheid’ een nieuwe QualityCoast Award voor duurzaam toerisme. Hoek van Holland klom dit jaar een stap omhoog en nam een Zilveren QualityCoast Award in ontvangst. Ten opzichte van de Bronzen award uit 2014 was er duidelijk werk gemaakt van het ‘vergroenen’ van de omgeving, het ontwikkelen van duurzame bereikbaarheid en geeft het ‘Programma Duurzaam’ van de gemeente Rotterdam een duidelijk kader voor initiatieven.

De beoordeling is goedgekeurd door een onafhankelijke Jury, waarbij ca. 100 beleidscriteria en ca. 100 prestatie-indicatoren gebruikt zijn.

Over QualityCoast
QualityCoast is een programma van de Europese vereniging Kust & Zee (EUCC) en werd ontwikkeld met steun van de Europese Unie. Doel van het programma is om badplaatsen duurzamer en milieuvriendelijker te maken en om inspanningen van gemeenten en bedrijfsleven te belonen. QualityCoast bestemmingen worden elke 2 jaar opnieuw getoetst aan een standaard die onlangs (omhoog) werd bijgesteld om overeen te komen met de wereldwijde standard voor duurzame bestemmingen van het VN orgaan ‘Global Sustainable Tourism Council’.

Een aantal touroperators schenkt bijzondere aandacht aan de QualityCoast bestemmingen in hun vakantiebrochures en houden er ook rekening mee bij de selectie van hun vakantiebestemmingen. Ook ‘groene’ booking sites zoals www.bookdifferent.com gebruiken de QualityCoast scores om consumenten te informeren over de duurzaamheid van hun bestemming. Meer informatie www.qualitycoast.info

Tegelijkertijd werd bekend gemaakt dat Hoek van Holland in de Top 100 van ‘Sustainable global destination top 100′ staat. Het nieuwe logo verwachten we elk moment.