Wandeling door Hoek van Holland

27 september 2019

Veel van de dingen die in Hoek van Holland te zien zijn, hebben te maken met het feit dat hier de ingang van de haven van Rotterdam ligt. Zo ligt er een fort dat de haveningang moest beschermen; er staan enkele vuurtorens, het loodswezen is er gevestigd en er varen talrijke schepen voorbij. Maar er is meer: de bijzondere geschiedenis tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen het hele dorp in een fort was veranderd, een woning­complex van de hand van de architect J.J.P. Oud, en andere gebouwen die te maken hebben met de functie van de Hoek. Startpunt: Bushalte ‘Hoek van Holland Haven’ van buslijn 711.

Hoek van Holland (Rotterdam Beach)

Zee, strand, duinen, boulevard, haven, polders en attracties: zo veelzijdig is Hoek van Holland. In de zomer is het een prettige, gezellig drukke badplaats. Maar ook in de andere seizoenen is Hoek van Holland aantrekkelijk om te bezoeken: met een leuk cultureel aanbod, een gevarieerd achterland en de langs varende reuzenschepen van wereldhaven Rotterdam.

Adres & Contact

Social Media

Specifieke openingstijden

  • 27 september 2019, vanaf 14:00

Prijsoverzicht

Prijstoelichting

€6, 00 tot 12 jr €3,00 Rdampas1xgratis

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie