Maatregelen coronavirus: Ook in Rotterdam zijn extra maatregelen getroffen om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Lees meer informatie.

Maarten van der Meer

Boulevard en Noorderpier

Vanaf de Koningin Emmaboulevard kun je genieten van een dynamisch uitzicht over de omgeving. Per jaar varen er aan Hoek van Holland zo’n 80.000 schepen voorbij – in- en uitgaand. Van zeilschepen, de grootste cruiseschepen, kleine vrachtschepen tot mammoettankers en zelfs booreilanden. De sfeer op de boulevard wordt onder meer bepaald door de bijzondere kunstwerken en de vuurtoren ‘het Hoge Licht’.

Een bezoek aan de boulevard is uitstekend te combineren met ‘pierewaaien’ op de Noorderpier. De uitloper van het Noorderhoofd is 4,5 km lang en is deels toegankelijk voor wandelaars en vissers. Zorg wel dat je rekening houdt met gevaarlijke golven die op de Pier kunnen slaan. Fietsen is op de Noorderpier niet toegestaan en betreden is op eigen risico.

Wandelen in Hoek van Holland

De bossen, de duinen, het strand en de zee, lenen zich uitstekend voor een verkenning te voet. Bij de Rotterdam Tourist Information Hoek van Holland aan de Prins Hendrikstraat 281 zijn verschillende wandelroutes verkrijgbaar.

In 2000 werd de Omgevingsarchitectuurprijs toegekend aan de Koningin Emmaboulevard

In de omgeving van de Boulevard en Noorderpier

Strand

Het strand van Hoek van Holland is 250 meter breed en 3,5 km lang. Erach...

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie