Maatregelen coronavirus: Ook in Rotterdam zijn extra maatregelen getroffen om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Lees meer informatie.

Fietsen in de omgeving van Hoek van Holland

Shelley Trustfull

Fietsen

Veel accommodaties, attracties en bezienswaardigheden zijn bereikbaar via speciale fietspaden. Het dorp leent zich ook prima als startplaats voor, of tussenstop tijdens, korte en lange fietstochten.

Hoek van Holland is een pleisterplaats van de LF Kustroute, van Cadzand-Bad bij de Belgische grens naar Bad Nieuweschans, en de LF Maasroute en is het ook de start- of finishplaats van twee grote internationale fietsroutes.

Rijnfietsroute

De Rijnfietsroute (EuroVelo 15) is één van de meest populaire internationale fietsroutes. De route begint bij de bron van de Rijn in Zwitserland en voert via Duitsland en Frankrijk tot in Hoek van Holland. Onderweg ervaar je de rijke geschiedenis van Europa, de culinaire specialiteiten en het gevarieerde landschap. www.rijnfietsroute.eu

Maasfietsroute

Van het plateau van Langres tot aan Hoek van Holland kun je de Maas ontdekken zoals je nog nooit eerder gezien hebt. Je fietst door drie landen (Frankrijk, België en Nederland), via 30 etappes en 1152 km aan bewegwijzerde wegen. Langs de route ontdek je tientallen bijzondere steden en dorpen. www.maasfietsroute.eu.

De volgende knooppunten-routes door Hoek van Holland en de regio zijn verkrijgbaar bij Tourist Information Hoek van Holland.

Fietsroute: Duin en Tuin

Afstand: 20 km
Deze route voert je door de duinen langs de Hollandse kust, door Monster en het tuinbouwgebied van het Westland. Het laatste stuk van de route brengt je bij Het Staelduinse Bos.

Fietsroute: Glazen Stad

Afstand: 25 km
Ontdek met deze route de Nieuwe Waterweg, de Berghaven en het strand om vervolgens richting Het Staelduinse Bos te fietsen. De fietsroute leid je daarna door het tuinbouwgebied van het Westland bij Naaldwijk en ‘s-Gravenzande.

Fietsroute: Langs sporen van de Atlantikwall

Afstand: 30 km
Deze fietsroute laat je kennismaken met de vele sporen van de Tweede Wereldoorlog en de Atlantikwall die nog aanwezig zijn in en om Hoek van Holland.

Fietsroute: Maasvlakte Vesting

Afstand: 40 km
Pak de Fast Ferry en stap uit bij halte Antarcticaweg Maasvlakte. Bezoek FutureLand of fiets door over de Tweede Maasvlakte langs het Oostvoornse- en Brielse meer, door Brielle, Maassluis en langs de Maeslantkering waar je het Keringhuis kunt bezoeken.

Huur je fietsen bij Kleijn Tweewielers of Peter van Leeuwen Tweewielers. Beide gevestigd aan de Prins Hendrikstraat.

De Hoek van Zuid-Holland

Hoek van Zuid-Holland is het nieuwste fietsgebied van Nederland. Het wordt gevormd door Westland, Hoek van Holland, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Midden-Delfland en Delft. Het gebied is rijk aan water, het oudste polderlandschap van Nederland, historische tuinderslaantjes tussen kassen, een prachtige kust, traditionele jeneverstokerijen en eeuwenoude dorps- en stadskernen.

De Hoek van Zuid-Holland

Wandelen

De bossen, de duinen, het strand en de zee, lenen zich uitstekend voor een verkenning te voet. Lekker struinen door bossen en duinen, naar het strand en de zee. Een aanrader is de leuke wandeling vanuit het centrum van Hoek van Holland naar de Berghaven, over de Koningin Emmaboulevard naar de Noorderpier. De Pier steekt 4,5 kilometer in zee; de eerste twee kilometer zijn toegankelijk voor wandelaars en vissers. Vanaf de Pier kun je over ‘de strip’ naar de paviljoens op het strand.

Wandelen

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie