Maatregelen coronavirus: Ook in Rotterdam zijn extra maatregelen getroffen om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Lees meer informatie.

Rick Keus

Rondvaarten in Hoek van Holland en omgeving

Rotterdam was in de 19e eeuw al een van de grotere havens in de wereld. Door de toename van het aantal schepen was er een groot capaciteitsprobleem. Waterbouwkundig ingenieur Pieter Caland kreeg de opdracht van de Waterstaatdienst Holland om ‘de Hoek van Holland’ door te steken, en de Rijnmonding tot aan de zee door te trekken. De uitvoering van de werken begonnen in 1864. In 1872 werd de Nieuwe Waterweg een feit en was Rotterdam gemakkelijk bereikbaar. Je kunt de haven en de Nieuwe Waterweg op verschillende manier ontdekken.

Rondvaarten en excursies

Havenrondvaart Europoort

De havenrondvaart begint in Hoek van Holland bij de Maeslantkering, het spe...

Fast Ferry naar Maasvlakte 2

Neem de Fast Ferry naar Maasvlakte 2. Tijdens de overtocht zie je de groots...

Havenrondvaart Spido in Rotterdam

Middenin het drukke verkeer van binnenvaart- en zeeschepen beleef je een bi...

De Nieuwe Waterweg is één van de drukst bevaren wateren ter wereld. Per jaar varen er aan Hoek van Holland zo’n 80.000 schepen voorbij (in- en uitgaand).

Berghaven

De Berghaven is in de jaren 1883-1884 gegraven in opdracht van de Rijksoverheid en werd gebruikt als berghaven voor schepen van het loodswezen van Rijkswaterstaat. Tegenwoordig dient de haven ook als uitvalsbasis voor de reddingboten van de KNRM en vaart de Fast Ferry vanaf hier naar Maasvlakte 2 waar je FutureLand, het informatiecentrum van Maasvlakte 2, kunt bezoeken. Vanaf de halte Antarcticaweg op de Maasvlakte ben je op de fiets in circa 20 minuten bij FutureLand.

RET Fast Ferry

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie