Maatregelen coronavirus: Ook in Rotterdam zijn extra maatregelen getroffen om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Lees meer informatie.

Guido Pijper

Strand

Het strand van Hoek van Holland is 250 meter breed en 3,5 km lang. Erachter liggen de duinen met vrij toegankelijke fiets- en wandelpaden. De typische duinflora zie je het beste tijdens een stevige wandel- of fietstocht door de van Dixhoorndriehoek. Het strand van Hoek van Holland is op te delen in drie gebieden: het ‘grote’ strand, het ‘Hoekse’ strand en het noordelijke strand.

Het ‘grote’ strand

Het zuidelijke deel betreft de omgeving bij de Badweg en de Zeekant. Hier staan de meeste strandpaviljoens. In deze omgeving vinden ook de meeste strandevenementen plaats. Alle voorzieningen zijn aanwezig: douches, (invalide) toiletten, parkeerplaatsen, strandrolstoelen, EHBO-post, strandwacht, speelgelegenheden voor kinderen en een fietsenstalling. Aan het Zeeplein aan het einde van de Badweg zijn leuke winkeltjes en andere voorzieningen gevestigd. Fietsers en wandelaars kunnen even uitrusten en genieten van het fraaie uitzicht op strand, zee en monding van de Nieuwe Waterweg.

Het ‘Hoekse’ strand

Het strand bij de Rechtestraat is een walhalla voor watersporters. Lessen nemen, outfits en materiaal huren kan bij De Surfschool en Surfschool Hoek van Holland. Ook Windsurfvereniging Hoek van Holland en de Kitesurfschool zitten op dit stuk strand en naast twee strandpaviljoens vind je hier ook de Centrale Post van de Strandwacht. Qua voorzieningen tref je op dit strand douches, toiletten en een fietsenstalling.

Het noordelijke strand

Het noordelijke deel van het strand vind je bij Slag Stuifkenszand en strekt zich uit tot ’s- Gravenzande (Slag Vlugtenburg). Op dit rustige strand kun je heerlijk wandelen. Je vindt hier tussen strandpaal 116 en 117 ook het naturistenstrand. In het duinengebied is naaktrecreatie niet toegestaan.

Alles over het strand

Spelregels strand Hoek van Holland

Op het strand van Hoek van Holland geldt een aantal spelregels. Deze reg...

Toegankelijkheid van het strand voor mindervaliden

Een uitgiftepunt aan het einde van de Badweg bij het strand (strandpavil...

Boulevard en Noorderpier

Vanaf de Koningin Emmaboulevard kun je genieten van een dynamisch uitzic...

Duurzaam en milieuvriendelijk

Hoek van Holland heeft het keurmerk Quality Coast en mag zich een duurzame en milieuvriendelijke badplaats noemen. Het strand van Hoek van Holland is ook in het bezit van een vier sterren plaquette van de Stichting Nederland Schoon, dat staat voor een zeer schoon strand.

Hoek van Holland heeft één van de breedste stranden van Nederland. Aan het strand schijnt veel de zon.

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie