Maatregelen coronavirus: Ook in Rotterdam zijn extra maatregelen getroffen om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Lees meer informatie.

Rob van der Teen

Spelregels strand Hoek van Holland

Op het strand van Hoek van Holland geldt een aantal spelregels. Deze regels zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Rotterdam en gebiedscommissie Hoek van Holland.

 

Barbecues en kampvuren

Het aanleggen van barbecues en kampvuren is vanwege brandgevaar en uit milieubeschermingoogpunt helaas niet toegestaan.

Vaartuigen (o.a. surfplanken, catamarans, zeil- en motorboten)

Het starten en landen van bovengenoemde vaartuigen kan alleen op het met borden aangewezen strandgedeelte. Het varen met jetski’s is niet toegestaan.

Paarden (rij- en trekdieren)

Van 1 mei tot 1 oktober tussen 09:00 uur en 19:00 uur zijn paarden op het strand niet toegestaan.

Motorvoertuigen, bromfietsen en fietsen

Het is verboden om met een motorvoertuig of bromfiets op het strand te rijden. Ook het fietsen is niet toegestaan. Dit geldt ook voor de looppaden op het strand. Ook het parkeren van (brom)fietsen is niet toegestaan op deze paden. Men dient gebruik te maken van de fietsenrekken.

Vliegeren

Het z.g. “wedstrijd-vliegeren” valt onder evenementen. Voor recreatief vliegeren zijn geen bijzondere bepalingen. Wel word je verzocht rekening te houden met de veiligheid van de overige strandbezoekers.

Naaktrecreatie

Naaktrecreatie is alleen toegestaan op het speciaal daarvoor aangewezen strandgedeelte. Dit is gelegen 50 meter ten noorden van het slag Stuifkenszand. In het duinengebied is naaktrecreatie niet toegestaan.

Kitesurfen (APV art. 5.7.4.)

Voor kitesurfers is een speciale start – en landingszone beschikbaar. Dit is eveneens met borden op het strand aangegeven.

Bureau Strandzaken
Voor vragen met betrekking tot het strand kan er contact opgenomen worden met Bureau Strandzaken op 14010

Hondenbeleid

Gedurende de periode van 1 mei tot 1 oktober mogen honden tussen 09:00 en 19:00 uur niet op het strand komen. Dit verbod geldt niet voor het strandgedeelte tussen het Verkeersbegeleidingscentrum Rivierkant (herkenbaar aan de gele radarmast) en de Nieuwe Waterweg. In het duinengebied geldt geen hondenverbod. Je hond moet daar wel aangelijnd zijn. In Hoek van Holland geldt op alle locaties een opruimplicht.

Bekijk de hondenuitlaatzones in Hoek van Holland

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie