Maatregelen coronavirus: Ook in Rotterdam zijn extra maatregelen getroffen om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Lees meer informatie.

Rob van der Teen

Wandelen in Hoek van Holland en omgeving

De bossen, de duinen, het strand en de zee, lenen zich uitstekend voor een verkenning te voet. Lekker struinen door bossen en duinen, naar het strand en de zee. Een aanrader is de leuke wandeling vanuit het centrum van Hoek van Holland naar de Berghaven, over de Koningin Emmaboulevard naar de Noorderpier. De Pier steekt 4,5 kilometer in zee; de eerste twee kilometer zijn toegankelijk voor wandelaars en vissers. Vanaf de Pier kun je over ‘de strip’ naar de paviljoens op het strand. Terug naar het centrum kan over de Badweg of door de duinen en de Hoekse Bosjes. Geniet in nog geen twee uur van het uitzicht over de Nieuwe Waterweg en de zee.

Bij de Tourist Information Hoek van Holland aan de Stationsweg 11 zijn o.a. onderstaande wandelroutes verkrijgbaar. Deze natuurwandelingen voeren langs de kenmerkende landschappen van Hoek van Holland, zoals het Roomse Duin, de Hoekse Bosjes, het Vinetaduin en het brede strand.

Wandelroute: Zeeheldenroute

Afstand: 3 km (retour 7 km)
Een wandeltocht door bos en duin aangegeven door markante paddenstoelen en paaltjes met een rode kop. Op de paddenstoelen staat een verhaal geschreven, dat herinnert aan vroegere zeevaarders. De route start bij de Tourist Information aan de Stationsweg en eindigt op het strandboulevard.

Wandelroute: Historische Route Hoek van Holland

Afstand: 7,5 km
Deze historische rondwandeling neemt je mee door het mooie dorp en de omgeving van Hoek van Holland. Langs de route ontdek je diverse interessante bezienswaardigheden zoals het Fort, de Pier en de Troposcatter. De route start en eindigt bij de Tourist Information aan de Stationsweg. Zie route op route.nl routenummer 979688.

Wandelroute: Ommetje Vineta

Afstand: 8,5 km
Deze wandelroute, om het Vinetaduin, is aangegeven op route- panelen en- paaltjes met een hagedis. De tocht leidt langs prachtige plekjes met bijzondere natuur en is vanwege de rijke oorlogshistorie interessant voor jong en oud. De route start en eindigt bij de Tourist Informartion.

Wandeling in vrijheid langs sporen van de bezetting

Afstand: 7 km
Deze wandelroute is mogelijk gemaakt door het Erfgoedhuis en het project 75 jaar vrijheid provincie Zuid-Holland. Het informatieve boekje met de route is voor € 1,00 verkrijgbaar bij de Tourist Information. De tocht leidt langs prachtige plekjes met bijzondere natuur en is vanwege de rijke oorlogshistorie interessant voor jong en oud.

 

Wandelen langs de Atlantikwall

Ontdek bunkers, loopgraven en ondergrondse gangen van de verdedigingslinie Atlantikwall (www.atlantikwallroute.com). De wandelroutes (6 en 7) staan in gids ‘Wandelen langs de Atlantikwall in Zuid Holland’(€ 15,25).

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie