Maatregelen coronavirus: Ook in Rotterdam zijn extra maatregelen getroffen om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Lees meer informatie.

Atlantikwall-Museum

Museum

Hoek van Holland maakte deel uit van de Atlantikwall, de Duitse verdedigingslinie die zich langs de kust uitstrekte van Noorwegen tot aan Spanje. Een van de overblijfselen van de linie is de bunker aan het Noorderhoofd. Deze ‘tafelbunker’ uit 1943 is een geschutsbunker van het bouwtype 611. Deze locatie in Hoek van Holland was belangrijk vanwege de toegang tot de Rotterdamse haven en het achterland. Het kanon dat in de bunker stond kon tijdens een eventuele invasie het strand en een deel van het water onder vuur nemen. De bunker is tegenwoordig een museum met een bijzondere tentoonstelling waar je alles kunt leren over wat er nog rest van de machtige verdedigingslinie.

Het Atlantikwall-Museum is gelegen aan de autovrije Noorderpier. Het museum is vanaf de parkeerplaats te voet te bereiken (± 200 meter).

Share

Adres & Contact

Social Media

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie