Maatregelen coronavirus: Ook in Rotterdam zijn extra maatregelen getroffen om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Lees meer informatie.

Bunker Bremen

Bezienswaardigheid, Museum

Deze voormalige munitiebunker uit de Tweede Wereldoorlog in het Vinetaduin in Hoek van Holland is tijdens de Koude Oorlog door de Koninklijke Marine gebruikt. Deze gerestaureerde bunker bevindt zich in de nieuwe vestiging van het Nederlands Militair Kustverdedigingmuseum. Bezoekers worden onder begeleiding van vrijwilligers van de stichting vanaf de parkeerplaats naar en van de bunker gebracht. Tijdens de openingstijden blijft het overige deel van het Vinetaduin gesloten.

Diverse exposities
In de bunker zijn diverse exposities waaronder een unieke foto’s van de omgeving van het Seinpad in de bezettingsperiode 1940 –1941. Toen was er nog geen sprake van de Atlantikwall. Deze foto’s zijn vermoedelijk gemaakt door Duitse fotografen en maken onderdeel uit van de collectie van Peter de Krom.


Jeugdfilm De Verborgen Grens

Ook wordt informatie verstrekt over de Bunker Bremen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Koude oorlog. De boeiende jeugdfilm ‘De Verborgen Grens’ over de Atlantikwall staat op het programma. Het is de bedoeling van de stichting om regelmatig nieuwe exposities in te richten uit materiaal van haar enorme collectie en in samenwerking met andere instellingen waaronder Het Zuid-Hollands Landschap.

Kijk voor meer informatie op Bunker Bremen.

Bunker Bremen in ‘Schatten van de Hoek’

Share

Adres & Contact

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 13:00 - 16:00
Zondag Gesloten

Prijsoverzicht

€2.50,- Volwassenen
€1.50,- Kinderen

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie