Maatregelen coronavirus: Ook in Rotterdam zijn extra maatregelen getroffen om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Lees meer informatie.

De Redder

Monument

Aan de rand van de haven staat het bronzen beeld ‘De Redder’. Het beeld is gewijd aan alle omgekomen redders van Hoek van Holland (‘gewijd aan de gevallen helden der zee’). Het beeld kreeg als naam ‘Heldendood’. Ook wordt het beeld ‘De Helden der Zee’ of kortweg ‘De Redder’ genoemd.

Het beeld is gemaakt door Elisa de Ridder van Mastrigt. Zij is in 1896 in Meerkerk geboren en in 1989 gestorven in Den Haag. Zij heeft een opleiding gedaan aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Tijdens reddingstochten in 1921 en 1929 zijn redders omgekomen evenals een schipper van een reddingsactie in 1952. De namen van alle omgekomen redders staan op de sokkel gegraveerd. Op 16 januari 1931 werd het beeld onthuld door Rypperda Wierdsma, van de Zuid Hollandse Redding Maatschappij.

Share

Adres & Contact

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie