Maatregelen coronavirus: Ook in Rotterdam zijn extra maatregelen getroffen om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Lees meer informatie.

Shelley Trustfull

Met de fiets

Hoek van Holland is via diverse mooie routes bereikbaar met de fiets. Accommodaties, attracties en bezienswaardigheden zijn toegankelijk via speciale fiets- (en wandel-) paden. Het dorp leent zich ook prima als startplaats voor, of tussenstop tijdens, korte en lange fietstochten. Zo is Hoek van Holland pleisterplaats van de Noordzeeroute (LF1) en de Maas- en Vestingroute (LF12) en is het ook de start- of finishplaats van twee grote internationale fietsroutes: de Rijnfietsroute en Maasfietsroute.

Rijnfietsroute

De Rijnfietsroute (EuroVelo 15) is één van de meest populaire internationale fietsroutes. De route begint bij de bron van de Rijn in Zwitserland en voert via Duitsland en Frankrijk tot in Hoek van Holland. Onderweg ervaar je de rijke geschiedenis van Europa, de culinaire specialiteiten en het gevarieerde landschap.

Maasfietsroute

Van het plateau van Langres tot aan Hoek van Holland kun je de Maas ontdekken zoals je nog nooit eerder gezien hebt. Je fietst met de Maasfietsroute door drie landen (Frankrijk, België en Nederland), via 30 etappes en 1152 km aan bewegwijzerde wegen. Langs de route ontdek je tientallen bijzondere steden en dorpen.

Knooppuntenroutes

In Nederland is er voor fietsers een netwerk ontwikkeld bestaande uit fietsknooppunten. Een bordje met een nummer stuurt je in de richting van het volgende knooppunt. Maak je eigen fietsknooppuntenroute of gebruik een van de onderstaande fietsroutes. Deze zijn ook te koop (€ 1,-) bij Rotterdam Tourist Information Hoek van Holland.

Fietsroutes in Hoek van Holland en omgeving

Duin en Tuin

Deze route voert je door de duinen langs de Hollandse kust, door Monster en...

Glazen Stad

Ontdek met deze route Hoek van Holland om vervolgens richting Het Staelduin...

Maasvlakte-Vesting

Pak de Fast Ferry richting halte Antarcticaweg Maasvlakte. Bezoek hier Futu...

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie