Maatregelen coronavirus: Ook in Rotterdam zijn extra maatregelen getroffen om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Lees meer informatie.

Quality Coast

Op ‘Wereld Toerisme Dag’ werd Hoek van Holland bekroond voor verantwoord en duurzaam toerisme. Hoek van Holland ontving de Gouden Quality Coast Award. De vele wereldwijde genomineerden zijn beoordeeld met het Green Destinations programma voor Award & Certificering: een evaluatiesysteem met ruim 100 criteria en even zoveel indicatoren over beleid en prestaties op het gebied van duurzaamheid. Vertegenwoordigers van de winnende gemeenten ontvangen de Awards vandaag tijdens de afsluiting van Global Green Destinations Day 2018: een internationaal congres over het groener en duurzamer maken van toeristische bestemmingen. In 2014 behaalde Hoek van Holland het brons, in 2016 het zilver en in 2020 hoopt de Rotterdamse badplaats het platinum binnen te halen door onder andere nog meer te verduurzamen.

Quality Coast

QualityCoast is een programma van de Europese vereniging Kust & Zee (EUCC) en werd ontwikkeld met steun van de Europese Unie. Doel van het programma is om badplaatsen duurzamer en milieuvriendelijker te maken en om inspanningen van gemeenten en bedrijfsleven te belonen. QualityCoast bestemmingen worden elke 2 jaar opnieuw getoetst aan een standaard die onlangs (omhoog) werd bijgesteld om overeen te komen met de wereldwijde standard voor duurzame bestemmingen van het VN orgaan ‘Global Sustainable Tourism Council’.

Hoek van Holland bekroond voor duurzaam toerisme

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie